Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα βρώμικο βλέφαρο και τι το προκαλεί;

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα βρώμικο βλέφαρο και τι το προκαλεί;

Τα ανώτερα βλέφαρα μερικές φορές πέφτουν προς τα κάτω σε μια κατάσταση γνωστή ως PTosis. Η πτώση μπορεί να εμφανιστεί σε ένα ή και τα δύο βλεφάρων.

Ο όρος ptosis σημαίνει πτέρυγα. Αυτό το άρθρο θα εξετάσει ορισμένες αιτίες των βλεφαρίδων και πώς να τα διορθώσουν, προσφέροντας τόσο χειρουργικές όσο και μη χειρουργικές επιλογές.

Τι είναι τα βλεφαρίδα;

Τα βλέφαρα μπορούν να πέσουν με διαφορετικούς τρόπους. Μερικές φορές, η πτώση είναι μόνο ελαφριά και δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα. Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, το βλέφαρο μπορεί να πέσει αρκετά για να καλύψει τον μαθητή και να περιορίσει το βλέμμα ενός ατόμου.

Εάν ένα άτομο έχει μια ελαφριά πτώση στα βλέφαρά του, το ζήτημα είναι συχνά καλλυντικό. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο είναι δυσαρεστημένο με την εμφάνιση του βλεφάρου του, αλλά ότι η πτρωση δεν επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας των ματιών τους.

Όταν το βλέφαρο πέφτει μακρύτερα, το πρόβλημα μπορεί να γίνει λειτουργικό, ενδεχομένως περιορίζοντας την ικανότητα του ατόμου να δει.

Ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει PTosis για διάφορους λόγους. Μπορεί μερικές φορές να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, αλλά συχνά αναπτύσσεται με την ηλικία.

Τα βλέφαρα μπορεί να πέφτουν εάν ο μυς στο βλεφάρισμα χωρίζει ή εκτείνεται μακριά. Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί λόγω ενός προβλήματος με τα νεύρα των βλεφάρων.

Το κύριο σύμπτωμα της ύπαρξης βλεφαρίδων είναι το άνω βλεφάρισμα που πέφτει κάτω από το συνηθισμένο. Ένα άλλο σύμπτωμα είναι οι πτυχές στα επάνω βλέφαρα που δεν εμφανίζονται συμμετρικά μεταξύ του δεξιού και του αριστερού ματιού.

Πότε χρειάζεται ένα άτομο;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα βρώμικο βλέφαρο μπορεί να επιλύσει αυθόρμητα. Εάν υπάρχει PTosis αλλά δεν προκαλεί λειτουργικά προβλήματα, ένα άτομο μπορεί να μην χρειάζεται καθόλου θεραπεία.

Οι επιλογές θεραπείας εξαρτώνται από το τι προκαλεί το βλεφαρίδα, πώς επηρεάζει το άτομο και την ηλικία του ατόμου.

Όταν ένα παιδί έχει ένα βρώμικο βλέφαρο, για παράδειγμα, οι γιατροί συχνά συνιστούν χειρουργική επέμβαση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το βρώμικο βλέφαρο είναι πιο πιθανό να επηρεάσει το όραμα του παιδιού.

Πριν υποδείξει τον τρόπο διαχείρισης της PTosis, ένας γιατρός μπορεί να αξιολογήσει το άτομο χρησιμοποιώντας τα εξής: Li> Μια πλήρης εξέταση ματιών

Αυτές οι αξιολογήσεις θα τους βοηθήσουν να καθορίσουν την καλύτερη θεραπεία.

μη χειρουργικές θεραπείες

Η διαχείριση της πτητικής πτητικής επέμβασης μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση, αλλά υπάρχουν και ορισμένες μη χειρουργικές θεραπευτικές επιλογές. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Σταγόνες συνταγογραφούμενων ματιών
 • Ειδικά γυαλιά για την ενίσχυση των ματιών
 • της φαρμακευτικής οξυμεζολίνης μπορεί να επηρεάσει τον μυ.

  Ένας γιατρός μπορεί να προτείνει να δοκιμάσετε αυτές τις επιλογές πριν προτείνουν χειρουργική επέμβαση.

  Χειρουργικές θεραπείες

  Υπάρχουν διάφοροι τύποι χειρουργικής επέμβασης που μπορεί να υποστεί ένα άτομο για την πτρωση, ανάλογα με την αιτία.

  Διαδικασία sling frontalis

  Εάν το πρόβλημα είναι με τη λειτουργία του μυς του Levator, μια κοινή χειρουργική επιλογή είναι μια διαδικασία sling frontalis. Αυτή η λειτουργία περιλαμβάνει τον μυ. Frontalis, χρησιμοποιώντας τον μυ.

  Η διαδικασία sling frontalis είναι μια δημοφιλής επιλογή για τη μυογονική πτέτωση, την οποία το παρακάτω τμήμα θα εξετάσει λεπτομερέστερα.

  εκτομή levator

  Μια άλλη διαδικασία για την κακή λειτουργία Levator είναι η εκτομή Levator. Αυτό συνεπάγεται τη μείωση του μυός του Levator.

  Εάν η PTosis είναι μηχανική, όπως από το πρόσθετο βάρος στο βλέφαρο, ο χειρουργός μπορεί επίσης να αφαιρέσει την επιπλέον μάζα και οποιοδήποτε πρόσθετο δέρμα στο βλέφαρο.

  Άλλες χειρουργικές επιλογές

  Η εξέλιξη του Levator Aponeurosis και η fasanella-servat mullerectomy είναι δύο άλλες χειρουργικές επιλογές. Οι γιατροί μπορούν να συστήσουν αυτές τις επιλογές για άτομα με βυθισμένα βλέφαρα που δεν σχετίζονται με τη λειτουργία των μυών του Levator.

  Τι να περιμένουμε

  Οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις για την PToss είναι διαδικασίες εξωτερικών ασθενών, πράγμα που σημαίνει ότι το άτομο μπορεί να πάει σπίτι την ίδια ημέρα της επιχείρησης.

  Αν και απίθανο, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη χειρουργική επέμβαση της πτουσών. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Αιμορραγία
  • μόλυνση
  • Undercorrection
  • overcorrection
  • Μειωμένη ή θολή όραση

  Ένας γιατρός θα συστήσει μόνο μια χειρουργική επέμβαση εάν η πτώση επηρεάζει φυσικά ένα άτομο, όπως μειώνοντας το όραμά του.

  ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ

  Μερικοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν βλεφαρίδες που περιλαμβάνουν:

  • Γήρανση
  • χειρουργική επέμβαση στα μάτια
  • όγκοι

  Ο τρόπος με τον οποίο ένα βλεφαρίδες συχνά εξαρτάται από τον τύπο της πτρωτικής που έχει το άτομο. Τα παρακάτω τμήματα θα περιγράψουν μερικούς διαφορετικούς τύπους PTosis.

  aponeurotic ptosis

  Η απονεωτική πτρωτική είναι η πιο κοινή μορφή βλεφαρίδας. Συνήθως αναπτύσσεται με την ηλικία, συχνά ξεκινώντας όταν ένα άτομο βρίσκεται στη δεκαετία του ’50 ή του ’60.

  Είναι λιγότερο συνηθισμένο για ένα άτομο να αναπτύξει απονεωτική πτρωση κατά τη διάρκεια των νεότερων ετών του, αλλά αυτό είναι δυνατό.

  Η κατάσταση μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται μετά από ένα τραύμα στο μάτι ή μπορεί να προκύψει από τη χειρουργική επέμβαση ή να φοράει φακούς επαφής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  νευρογενή Ptosis

  Η νευρογενή PTosis συμβαίνει όταν υπάρχουν προβλήματα με τις νευρικές οδούς στους μυς των βλεφάρων. Αυτός ο τύπος πότωσης συχνά προκύπτει απευθείας από συνθήκες όπως το σύνδρομο Horner ή την τρίτη παράλυση του κρανιακού νεύρου.

  έμμεσα, η νευρογενή πτώση μπορεί να αναπτυχθεί από όγκους, διαβήτη, πολλαπλή σκλήρυνση ή ανευρύσματα καρωτιδίων.

  μυογονική PTosis

  Η μυογονική PTosis αναπτύσσεται όταν ο μυς του Levator, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη μετακίνηση του βλεφάρου, σταματά να λειτουργεί σωστά. Ο μυς δεν μπορεί να σηκώσει το βλέφαρο στη θέση του.

  Αυτός ο τύπος PTosis συνήθως επηρεάζει άλλα στοιχεία της έκφρασης του προσώπου ενός ατόμου εκτός από τα βλέφαρά τους.

  Μηχανική πτρωτική

  Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν PTosis επειδή το βλέφαρο γίνεται πολύ βαρύ για να ελέγξει.

  Αυτό το προστιθέμενο βάρος μπορεί να προέρχεται από λίπος ή από το δέρμα. Μπορεί επίσης να συμβεί εάν υπάρχει όγκος στο βλέφαρο.

  ψευδοπτίωση

  Σε κάποιο βαθμό, η αιτία της ποίωσης συχνά προέρχεται από ένα πρόβλημα με τον μυ. Ωστόσο, όταν αναπτύσσεται ένα βρώμικο βλέφαρο εξαιτίας άλλων παραγόντων, ονομάζεται ψευδοπτίωση.

  Η ψευδοεπίθεση μπορεί να αναπτυχθεί από την κατάσταση του βλεφαροσπασμού, η οποία προκαλεί ανεξέλεγκτη αναλαμπή ή συσπάσεις ματιών. Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί από τον ημιφακικό σπασμό, ο οποίος είναι μια διαταραχή του νευρικού συστήματος που επηρεάζει τη μία πλευρά του προσώπου.

  Όταν ένας γιατρός καθορίζει την αιτία των βλεφαρίδων, θα λάβουν υπόψη:

   >

  • Η σοβαρότητα του βλεφαρίδας του βλεφάρου
  • Λειτουργία μυών του Levator

  Το άτομο πηγαίνει από ένα ανοδικό βλέμμα σε ένα καθοδικό βλέμμα.

  Προσδιορισμός της αιτίας του βλεφαρίδα, βοηθά να αποφασίσουν τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισής του.

  πότε να δείτε έναν γιατρό

  Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν PTosis ως κανονικό μέρος της γήρανσης. Ωστόσο, εάν τα βλέφαρα ενός παιδιού γίνουν droopy ή ένα άτομο έχει ανησυχίες για τα βλέφαρά τους, είναι καλύτερο να βλέπετε έναν γιατρό σε περίπτωση που αυτά τα θέματα αρχίσουν να επηρεάζουν το όραμά τους.

  Ένα άτομο πρέπει να δει έναν γιατρό εάν: Μια πιο κουρασμένη εμφάνιση

Σε λιγότερο συνηθισμένες περιπτώσεις, τα βλεφαρίδα μπορεί να σηματοδοτήσουν μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση, όπως ένα ζήτημα με τα νεύρα, τους μυς ή τον εγκέφαλο.

Περίληψη

Τα βλεφαρίδες εμφανίζονται όταν το άνω βλεφάρισμα κρέμεται προς τα κάτω περισσότερο από το συνηθισμένο. Ο ιατρικός όρος για αυτό το drooping είναι η πτώση.

Τα βλεφαρίδα είναι μερικές φορές φυσιολογικά, συχνά αναπτύσσονται με την ηλικία. Ωστόσο, εάν η πτώση είναι σοβαρή, μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του ματιού και μπορεί να περιορίσει την όραση.

Η καλύτερη επιλογή θεραπείας για τα βλεφαρίδα εξαρτάται από το τι τους προκαλεί. Εάν τα βυθισμένα βλέφαρα ενός ατόμου προκαλούν λειτουργικό πρόβλημα, ένας γιατρός μπορεί να συστήσει μία από τις πολλές επιλογές θεραπείας. Αυτά μπορεί να είναι χειρουργικά ή μη χειρουργικά.

Εάν ένα άτομο ανησυχεί για τα βλεφαρίδα, μπορεί να επιθυμούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μιλήσουν σε γιατρό.

 • Τα ιατρικά νέα του Eye Health/Blindness
 • Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.