• Reg. No. –NGC3599/NMU/[1/99] –M.S.

Hogyan lehet kezelni egy droopy szemhéjat, és mi okozza?

Hogyan lehet kezelni egy droopy szemhéjat, és mi okozza?

A felső szemhéjak néha lefelé csökkennek a ptosis néven ismert állapotban. A ptosis előfordulhat egy vagy mindkét szemhéjban.

A ptosis kifejezés lecsökkent. Ez a cikk megvizsgálja a droopy szemhéj néhány okát, és hogyan lehet azokat rögzíteni, mind a műtéti, mind a nem sebészeti lehetőségeket kínálva.

Mik a Droopy szemhéjak?

A szemhéjak különböző módon leeshetnek. Időnként a leomlás csak csekély, és nem okoz problémát. Más esetekben azonban a szemhéj eléggé leeshet ahhoz, hogy lefedje a tanulót és korlátozza az ember látását.

Ha egy ember kissé lecsökken a szemhéja felé, akkor a probléma gyakran kozmetikai. Ez azt jelentheti, hogy az ember elégedetlen a szemhéja megjelenéséről, de a ptosis nem befolyásolja a szem működésének módját.

Amikor a szemhéja tovább esik, a probléma funkcionálissá válhat, esetleg korlátozva az ember látási képességét.

Az embernek több okból is kialakulhat ptózis. Néha gyermekkorban kezdődik, de az életkorral gyakran alakul ki.

A szemhéjak leereszkedhetnek, ha a szemhéj izma elválasztódik vagy kinyújt. A szemhéj idegekkel kapcsolatos probléma miatt is kialakulhat.

A lecsökkent szemhéjak fő tünete az, hogy a felső szemhéj a szokásosnál alacsonyabb. Egy másik tünet a felső és a bal szem között nincs szimmetrikus gyűrődés.

Mikor kell egy személynek kezelni?

Bizonyos esetekben egy droopy szemhéj spontán módon megoldódhat. Ha ptosis van jelen, de nem okoz funkcionális problémákat, akkor az embernek egyáltalán nincs szüksége kezelésre.

A kezelési lehetőségek attól függnek, hogy mi okozza a droopy szemhéjat, hogyan befolyásolja az embert és az ember életkorát.

Ha egy gyermeknek van egy droopy szemhéja, az orvosok gyakran javasolják a műtétet. Ennek oka az, hogy a Droopy szemhéj nagyobb valószínűséggel befolyásolja a gyermek látását.

Mielőtt javasolná a ptosis kezelését, az orvos a következőket értékelheti:

 • képalkotó tesztek
 • Vérvizsgálatok
 • < Li> Teljes szemvizsgálat

Ezek az értékelések segítenek nekik meghatározni a legjobb kezelést.

nem sebészeti kezelések

A ptosis kezelése műtétet vonhat maga után, de vannak néhány nem sebészeti kezelési lehetőség is. Ide tartoznak:

 • vényköteles szemcseppek
 • Szomorú szemüvegek a szem erősítésére
 • Gyógyszeres kezelés

Napi adagok Az oximetazolin gyógyszere befolyásolhatja a levator izomját.

Az orvos javasolhatja ezeket a lehetőségeket, mielőtt a műtétet javasolják.

Sebészeti kezelések

Az októl függően többféle műtét létezik.

Frontalis SLING eljárás

Ha a probléma a levator izom funkciójával történik, akkor a közös műtéti lehetőség a frontalis hevederes eljárás. Ez a művelet magában foglalja a frontalis izomot, és a homlokizomot használja a felső szemhéj szabályozására.

A Frontalis Sling eljárás népszerű lehetőség a myogenikus ptosis számára, amelyet az alábbi szakasz részletesebben megvizsgál.

Levator resection

Egy másik eljárás a rossz levator funkcióhoz a levator resection. Ez magában foglalja a levator izom lerövidítését.

Ha a ptosis mechanikus, például a szemhéj hozzáadott súlyából, akkor a sebész eltávolíthatja az extra tömeget és a szemhéj minden további bőrt.

Egyéb műtéti lehetőségek

Levator aponeurosis előrehaladás és a Fasanella-Servat mullerectomia két másik műtéti lehetőség. Az orvosok ajánlhatják ezeket a lehetőségeket olyan emberek számára, akiknek a szemhéjak nem kapcsolódnak a levator izomfunkciójához.

Mire számíthat

A legtöbb ptosis műtét járóbeteg -eljárások, ami azt jelenti, hogy az ember hazamehet a műtét ugyanazon a napján.

Bár nem valószínű, vannak bizonyos kockázatok a ptosis műtéttel kapcsolatban. Ide tartoznak:

 • Vérzés
 • fertőzés
 • Undorrection
 • Túljavítás
 • Csökkent vagy homályos látás

Az orvos csak akkor javasol egy műtéti eljárást, ha a ptosis fizikailag érinti az embert, például a látásuk csökkentésével.

A droopy szemhéjak okai

Egyes tényezők, amelyek a droopy szemhéjakat okozhatják, a következők:

 • Öregedés
 • Szem sérülések, beleértve a traumát, beleértve a traumát, beleértve a traumát
 • A szemek műtéte
 • Daganatok

A szemhéj leereszkedése gyakran függ a ptosis típusától. Az alábbi szakaszok néhány különféle típusú ptózist írnak le.

Aponeurotic Ptosis

Az aponeurotikus ptosis a lejtős szemhéj leggyakoribb formája. Általában az életkorral alakul ki, gyakran akkor kezdődik, amikor egy ember 50 vagy 60 éves korában van.

Kevésbé gyakori, hogy egy ember fiatalabb éveiben aponeurotikus ptosis alakul ki, de ez lehetséges.

Az állapot kialakulhat a szem trauma után, vagy a műtét vagy a kontaktlencsék hosszú ideig történő viseléséből adódhat.

Neurogenikus ptosis

Neurogenikus ptosis akkor fordul elő, ha problémák merülnek fel a szemhéj izmainak idegpályáival. Az ilyen típusú ptosis gyakran közvetlenül olyan állapotokból származik, mint például a Horner -szindróma vagy a harmadik koponya idegbénulás.

Közvetett módon a neurogenikus ptosis daganatokból, cukorbetegségből, sclerosis multiplexből vagy carotis-cavernous aneurizmából alakulhat ki.

myogenikus ptosis

A myogenikus ptosis akkor alakul ki, amikor a levő izom, amely a szemhéj mozgatásáért felelős, nem működik megfelelően. Az izom nem lesz képes felemelni a szemhéjat a helyére.

Az ilyen típusú ptosis a szemhéja mellett általában befolyásolja az ember arckifejezésének más elemeit.

mechanikus ptosis

Néhány embernek ptózis alakul ki, mert a szemhéj túl nehéz lesz ahhoz, hogy ellenőrizze.

Ez a hozzáadott súly zsírból vagy bőrből származhat. Ez akkor is megtörténhet, ha a szemhéjon daganat van.

pszeudoptózis

Bizonyos mértékben a ptosis oka gyakran a levator izom problémájából származik. Amikor azonban egy droopy szemhéja más tényezők miatt alakul ki, akkor pszeudoptózisnak nevezik.

pszeudoptózis alakulhat ki a Blepharospasm állapotából, amely ellenőrizhetetlen villogást vagy szemruggást okoz. Hemifacialis görcséből is kialakulhat, amely egy idegrendszeri rendellenesség, amely az arc egyik oldalát érinti.

Amikor egy orvos meghatározza a leeső szemhéj okait, akkor fontolóra veszik:

 • A személy életkora
 • Bármely orvosi állapot, amelynek van
 • A szemhéj -leeső súlyossága
 • Levator izomfunkciójuk

A levator izomfunkciójának felméréséhez az orvos megméri a szemhéj távolságát, amikor a szemhéj eljut Az ember egy felfelé néző pillantástól egy lefelé néző pillantásba megy.

A droopy szemhéj okának meghatározása segít nekik eldönteni, hogyan lehet a legjobban kezelni.

mikor kell orvoshoz fordulni

Néhány embernek kialakulhat ptózis az öregedés normál részeként. Ha azonban egy gyermek szemhéja lecsökkent, vagy egy személynek aggódik a szemhéja miatt, akkor a legjobb, ha orvoshoz fordul, abban az esetben, ha ezek a kérdések befolyásolják látásukat.

Az embernek orvoshoz kell fordulnia, ha:

 • A szemük folyamatosan szakad meg
 • Látásuk homályossá válik
 • Van Fáradtabb megjelenés

Kevésbé gyakori esetekben a droopy szemhéjak jelezhetnek egy alapvető egészségügyi állapotot, például az idegekkel, az izmokkal vagy az agykal kapcsolatos problémát.

Összegzés

Droopy szemhéjak akkor fordulnak elő, amikor a felső szemhéj a szokásosnál jobban lefelé lóg. Ennek a lemondásnak az orvosi kifejezése a ptosis.

A droopy szemhéjak néha normálisak, gyakran az életkorral fejlődnek. Ha azonban a leomlás súlyos, akkor befolyásolhatja a szem működését és korlátozhatja a látást.

A droopy szemhéjak legjobb kezelési lehetősége attól függ, hogy mi okozza őket. Ha az ember droopy szemhéja funkcionális problémát okoz, az orvos javasolhatja a több kezelési lehetőség egyikét. Ezek lehetnek műtéti vagy nem sebészeti.

Ha valaki aggódik a droopy szemhéjak miatt, akkor érdemes megfontolni az orvossal való beszédet.

 • A szem egészsége/vaksága

Az orvosi hírek manapság szigorú beszerzési útmutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és társulásokból származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.